Föreläsningar och Studiebesök

Stickangubbe med bakgrund

Stickans Kamratstöd kan erbjuda olika studiebesök, föreläsningar och mötesmetoder för föreningar och sociala företag både i och utanför IOGT-NTO-rörelsen.

Studiebesök hos Stickans Kamratstöd

Stickans Kamratstöd tar gärna emot studiebesök där vi presenterar vår verksamhet och föreläser om hur vi startade och har utvecklat våra verksamheter. Vi har även möjligheter att göra föreläsningar hos er. Är ni intresserade av att studiebesök eller föreläsningar om Stickan så fyll gärna i nedanstående meddelandefält så kontaktar vi er.

Föreläsningar om ekonomi hos föreningar och sociala företag.

Vi erbjuder föreläsningar där vi går igenom grunderna i företagets/föreningens ekonomi. Vi tittar på och diskuterar om kontoplaner, resultat- och balansrapporter, budgetplanering och går igenom rutiner från faktura till arkivering. Vi går igenom styrelsens och revisorernas roll och målet när föreläsningen är klar är att ni har fått grundkunskaper som ni kan bygga vidare på. Är ni intresserade av en ekonomiföreläsning så fyll gärna i nedanstående meddelandefält så kontaktar vi er.

OPERA – När föreningen/företaget vill diskutera en fråga

OPERA är en mötesmetod som är effektiv för att samla individer i en grupp kring en viktig fråga. Metoden bygger på delaktighet och engagemang. Detta gör att alla deltagare får utrymme och kan vara med och bidra till helheten. OPERA används för att få fram både individens synpunkter men också vad gruppen tycker gemensamt i en fråga. I OPERA kombineras kreativitet, struktur och delaktighet med de vedertagna principer som finns för inlärning genom aktiviteter. Metoden fungerar bra i olika sammanhang och för olika frågor och kan användas i grupper från 4-48 personer.

När din förening eller ditt företag vill få fram ett gemensamt genomarbetat svar på en eller flera frågeställningar kan vi från Stickan hjälpa er i detta arbete genom OPERA-metoden. Är ni intresserade av OPERA så fyll gärna i nedanstående meddelandefält så kontaktar vi er.

Vill du ha mer information om Stickans Föreläsningar eller anmäla ditt intresse för föreläsningar så fyll i ett meddelande nedan:

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00